Elkészítése
Hozzávalók:
- 55 dkg liszt
- 4 dkg élesztő
- 1 dl víz
- kis cukor (élesztő felfuttatásához)
- 25 dkg vaj vagy margarin
- 20 dkg savó sajt
- 2 tojássárga
- 2 dl kefír
- só (kb 1 dkg)
- apróra vágott medvehagyma
- 1 egész tojás a tetejére
Elkészítése:
Az élesztőt kis cukros vízben felfuttatjuk, majd a többi alapanyaggal (kivéve az egész tojást) egy nagyobb tálban alaposan összegyúrjuk.
Meleg helyen, letakarva kb 30 percig pihentetjük, kelesztjük.
A megkelt tésztát lisztezett deszkán kb 1 cm-es vastagságúra nyújtjuk, tetejét az egész tojással megkenjük, majd pogácsákat szaggatunk belőle. A kiszaggatott pogácsákat sütőpapírral bélelt tepsiben 260 fokon pirulásig sütjük.
[box style=”info”]Ha ízesített savó sajttal készítjük, az eredmény még finomabb lesz. :)[/box]


