Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Medvehagymás pogácsa recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 55 dkg liszt
  • 4 dkg élesztő
  • 1 dl víz
  • kis cukor (élesztő felfuttatásához)
  • 25 dkg vaj vagy margarin
  • 20 dkg savó sajt
  • 2 tojássárga
  • 2 dl kefír
  • só (kb 1 dkg)
  • apróra vágott medvehagyma
  • 1 egész tojás a tetejére


Elkészítése:

Az élesztőt kis cukros vízben felfuttatjuk, majd a többi alapanyaggal (kivéve az egész tojást) egy nagyobb tálban alaposan összegyúrjuk.

Meleg helyen, letakarva kb 30 percig pihentetjük, kelesztjük.

A megkelt tésztát lisztezett deszkán kb 1 cm-es vastagságúra nyújtjuk, tetejét az egész tojással megkenjük, majd pogácsákat szaggatunk belőle. A kiszaggatott pogácsákat sütőpapírral bélelt tepsiben 260 fokon pirulásig sütjük.

[box style=”info”]Ha ízesített savó sajttal készítjük, az eredmény még finomabb lesz. :)[/box]

https://receptneked.wps.hu/sos-sutemenyek/medvehagymas-pogacsa-7/