Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Pogácsák

Sós sütemények

Medvehagymás pogácsa

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 500 g sima liszt 1 csokor medvehagyma 2 tojássárgája 100 ml tejföl 250 g margarin 30 g élesztő 100 ml tej 10 g cukor só 1 tojás 100 g reszelt sajt Elkészítése: Az élesztőt a langyos tejben a cukorral együtt felfuttatjuk. A lisztet a margarinnal összekeverjük, hozzáadjuk az felfutott élesztőt és a többi hozzávalót. […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
8 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Rumanne Nagy Szilvia
Beküldte: 2015.10.21.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 500 g sima liszt
  • 1 csokor medvehagyma
  • 2 tojássárgája
  • 100 ml tejföl
  • 250 g margarin
  • 30 g élesztő
  • 100 ml tej
  • 10 g cukor
  • 1 tojás
  • 100 g reszelt sajt


Elkészítése:

Az élesztőt a langyos tejben a cukorral együtt felfuttatjuk. A lisztet a margarinnal összekeverjük, hozzáadjuk az felfutott élesztőt és a többi hozzávalót. Jól kidolgozzuk, majd fél óráig pihentetjük.

A medvehagymát megmossuk, jól lecsepegtetjük, és vékony csíkokra vágjuk. A tésztát kinyújtjuk, rászórjuk a vágott medvehagyma felét, és az egészet felcsavarjuk. Ezután nyújtófával kissé ellapítjuk, felében egymásra hajtva 20 percig langyos helyen pihentetjük.

Ezután ismét kinyújtjuk, és megszórjuk a maradék medvehagymával, és az előbbi módon felcsavarjuk, ujjnyi vastagra nyújtjuk. Felvert tojással megkenjük és bevagdossuk. Leszórjuk reszelt sajttal, majd kiszaggatjuk a formákat.

A tepsiben még 10 percet pihentetjük, majd előmelegített sütőben 170 fokon 25-30 perc alatt kisütjük.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek
Rumanne Nagy Szilvia
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is