Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Medvehagymás, sajtos stangli recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Elkészítése

Hozzávalók:
Tésztához:

  • 1 kis csokor medvehagyma (kb 15 szál)
  • 50 dkg liszt
  • 7 dkg sajt
  • 2 tk só
  • 2,7 dl tej
  • 3 dkg élesztő
  • 1 tk cukor
  • 1 tojás sárgája
  • 5 dkg margarin

Tetejére:

  1. 1 felvert tojás
  2. 7-8 dkg sajt


Elkészítése:

A megtisztított, lecsöpögtetett medvehagyma leveleit vékony csíkokra vágjuk. A lisztet egy tálba szitáljuk, majd belereszeljük a sajtot, beleszórjuk a sót, a medvehagymát és jól összekeverjük. Az élesztőt a cukorral felfuttatjuk a meleg, de nem forró tejben, majd a liszthez adjuk a tojás sárgájával, a margarinnal együtt. Alaposan kidagasztjuk. Meleg helyen, konyharuhával letakarva kb 1 óra alatt a duplájára kelesztjük.

A megkelt tésztát enyhén lisztezett felületre borítjuk, 6 egyenlő részre osztjuk. Gombócokat formázunk, hagyjuk pihenni 10 percet, majd egyenként ovális lappá nyújtjuk, majd a hosszabbik oldaláról feltekerjük, mint a bejglit.
A hajtás szélét a stangli oldalához csípjük, ezt a részt alulra fordítjuk. A két végét kicsit összenyomjuk. A stangli forma kialakításáért a tészták tetejét kicsit lelapítjuk, a végeket kicsit csúcsosítjuk.

Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk, távolabb egymástól, mert még nőni fognak. Hagyjuk 45 percet kelni. Egy egész tojást felverünk, lekenjük a stanglikat, majd megszórjuk bőven reszelt sajttal.

200 fokra előmelegített sütőben 15 perc alatt barnára sütjük. Rácson hagyjuk kihűlni.
[box style=”info”]A készítés lépései képekben megtekinthetők a blogon.[/box]

https://receptneked.wps.hu/sos-sutemenyek/medvehagymas-sajtos-stangli/