Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: Tészta: 60 dkg liszt 1 tojás 25 dkg vaj 0,5 dl tejföl 1,5 dl joghurt 2 dkg élesztő 1 dl tej 1 tk cukor só Töltelék: 1 cs medvehagyma 8 dkg vaj 2 ek liszt 10 dkg krémsajt 1 gerezd fokhagyma 1 tojás a kenéshez reszelt sajt Elkészítése: A tejet a cukorral együtt meglangyosítjuk, […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 adag
Mennyibe kerül?
Olcsó
Balog Erika
Beküldte: 2014.03.17.

Elkészítése

Hozzávalók:
Tészta:

  • 60 dkg liszt
  • 1 tojás
  • 25 dkg vaj
  • 0,5 dl tejföl
  • 1,5 dl joghurt
  • 2 dkg élesztő
  • 1 dl tej
  • 1 tk cukor

Töltelék:

  • 1 cs medvehagyma
  • 8 dkg vaj
  • 2 ek liszt
  • 10 dkg krémsajt
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 tojás a kenéshez
  • reszelt sajt


Elkészítése:

A tejet a cukorral együtt meglangyosítjuk, felfuttatjuk benne az élesztőt. A lisztet, a tojást, a vajat, a tejfölt, a joghurtot, a sót egy nagy tálban összeállítjuk, majd hozzáadjuk az élesztős tejet. Alaposan összedolgozzuk.
Félretesszük kelni.

A medvehagymát felaprítjuk. A vajat felolvasztjuk, beletesszük a hagymát, néhány perc alatt megpároljuk. Rászórjuk a lisztet, majd felöntjük a tejjel. Hozzáadjuk a krémsajtot. Sóval, borssal, fokhagymával ízesítjük. Kevergetve közepesen sűrűre főzzük.

A megkelt tésztát téglalap alakúra nyújtjuk és megkenjük a medvehagymás sajtkrémmel, majd feltekerjük. 1 cm vastag szeletekre vágjuk és tepsibe helyezzük. Felvert tojással megkenegetjük, majd reszelt sajtot szórunk a tetejükre.

200 fokos sütőben kb 20 perc alatt készre sütjük.

 

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Tavasz Ár: Olcsó Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Desszert
Balog Erika
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is