Hozzávalók:
Tészta:
- 60 dkg liszt
- 1 tojás
- 25 dkg vaj
- 0,5 dl tejföl
- 1,5 dl joghurt
- 2 dkg élesztő
- 1 dl tej
- 1 tk cukor
- só
Töltelék:
- 1 cs medvehagyma
- 8 dkg vaj
- 2 ek liszt
- 10 dkg krémsajt
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 tojás a kenéshez
- reszelt sajt
Elkészítése:
A tejet a cukorral együtt meglangyosítjuk, felfuttatjuk benne az élesztőt. A lisztet, a tojást, a vajat, a tejfölt, a joghurtot, a sót egy nagy tálban összeállítjuk, majd hozzáadjuk az élesztős tejet. Alaposan összedolgozzuk.
Félretesszük kelni.
A medvehagymát felaprítjuk. A vajat felolvasztjuk, beletesszük a hagymát, néhány perc alatt megpároljuk. Rászórjuk a lisztet, majd felöntjük a tejjel. Hozzáadjuk a krémsajtot. Sóval, borssal, fokhagymával ízesítjük. Kevergetve közepesen sűrűre főzzük.
A megkelt tésztát téglalap alakúra nyújtjuk és megkenjük a medvehagymás sajtkrémmel, majd feltekerjük. 1 cm vastag szeletekre vágjuk és tepsibe helyezzük. Felvert tojással megkenegetjük, majd reszelt sajtot szórunk a tetejükre.
200 fokos sütőben kb 20 perc alatt készre sütjük.