Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Medvehagymás túrós rudacska recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 50 dkg finomliszt
  • 50 dkg túró
  • 25 dkg margarin
  • 2 db tojás
  • 3 dkg élesztő
  • 5 dkg medvehagyma (apróra vágva)
  • 2 teáskanál só

Kenéshez

  • 1 db tojás
  • szezámmag

Elkészítése

Tészta elkészítése:

Egy nagy tálban összegyúrjuk a lisztet, a túrót, a margarint, a tojások sárgáját, az élesztőt és a sót, amíg egynemű, rugalmas tésztát kapunk. A tésztát letakarva 30 percre hűtőbe tesszük pihenni.

Hajtogatás és medvehagyma rétegezése:

A hűtött tésztát lisztezett felületen vékonyra nyújtjuk. A tojásfehérjével lekenjük, majd megszórjuk az apróra vágott medvehagyma felével. A tészta két oldalát egymásra hajtjuk, mintha egy könyvet csuknánk be.

Az így hajtogatott tésztát ismét lekenjük tojásfehérjével, megszórjuk a maradék medvehagymával, majd újra összehajtjuk. Ezután a tésztát óvatosan kinyújtjuk, megkenjük a felvert tojással, és megszórjuk szezámmaggal, ha szeretnénk.

Formázás és sütés:

A kinyújtott tésztából éles késsel vagy pizza vágóval rudacskákat vágunk. A rudakat sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük, majd előmelegített sütőben 200 °C-on 20-25 perc alatt aranybarnára sütjük.

https://receptneked.wps.hu/sos-sutemenyek/medvehagymas-turos-rudacska/