Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Pogácsák

Sós sütemények

Medvehagymás, túrós-sajtos pogi

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A medvehagymás, túrós-sajtos pogácsa igazi különlegesség, amelyben a friss zöld fűszer, a túró és a sajt ízei remekül összeérnek. A hajtogatásnak köszönhetően szép leveles szerkezetet kapunk, a tetején sült sajt pedig még vonzóbbá teszi. Kiváló vendégváró vagy bármilyen alkalomra elkészíthető sós finomság.

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
anikò varga
Beküldte: 2013.09.06.

Hozzávalók

Elkészítése

A tejet meglangyosítjuk, elkeverjük benne a mézet és az élesztőt, majd felfuttatjuk. A tejfölhöz hozzákeverjük a tojások sárgáját és a sót. A lisztet átszitáljuk, a vajat elmorzsoljuk benne, majd hozzáadjuk a villával áttört túrót, az élesztős tejet és a tojásos tejfölt. Lágy tésztát gyúrunk belőle, cipót formázunk, letakarjuk, és meleg helyen 30 percig kelesztjük.

A sajtot lereszeljük, egynegyedét félretesszük a tetejére. A megkelt tésztát lisztezett deszkán 1 cm vastag téglalappá nyújtjuk, megszórjuk reszelt sajttal és a felaprított medvehagymával (medvehagyma-pestót is használhatunk). Hosszanti oldalánál feléig behajtjuk, majd ráhajtjuk a másik felét, végül a két végét is felhajtjuk, így több réteget kapunk. Letakarva újabb 30 percig kelesztjük.

Közben a sütőt előmelegítjük 200 °C-ra, és az aljára egy vízzel teli lábast teszünk gőzképzőnek. Két tepsit kibélelünk sütőpapírral vagy sütőszilikonnal. A tésztát kétujjnyi vastagra nyújtjuk, tetejét megkenjük tojásfehérjével, megszórjuk a félretett reszelt sajttal, majd 4–5 cm-es pogácsaszaggatóval kiszúrjuk. A leeső tésztát ismét összegyúrjuk, újrahajtogatjuk és kiszaggatjuk.

A pogácsákat a tepsibe sorakoztatjuk, egymástól távolabb helyezve, hogy legyen helyük nőni. 20–25 perc alatt aranybarnára sütjük.

Tipp

A reszelt sajt egy részét füstölt sajttal helyettesíthetjük, így még karakteresebb ízt kapunk. Ha a tetejére magokat, például szezámot vagy napraforgót szórunk, még ropogósabb lesz, és látványosabbá is válik a pogácsa.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Hétköznapi receptek Évszak: Tavasz Ár: Megfizethető Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Reggeli
anikò varga
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is