Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Kiflik

Sós sütemények

Medvesajtos kifli

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A tejben felfuttatjuk az élesztőt, majd a többi összetevővel is összedolgozzuk, kelesztjük. A tésztában nincs só, mert mindegyiket sós vajjal kenjük meg, és az elég lesz hozzá. 9 cipót készítünk ebből a tésztából. A cipókat kisodorjuk, 3-3 lapra osztjuk. Mindegyik kör alakú lapot a sós margarinnal vagy vajjal megkenjük, hármasával egymásra rakjuk. Hagyjuk pihenni kb. […]

Elkészítési idő:
perc
Mennyiség:
adag
Beküldte: 2012.06.07.

Hozzávalók

Kenéshez

Töltetlék 

Ízlés szerint

Elkészítése

A tejben felfuttatjuk az élesztőt, majd a többi összetevővel is összedolgozzuk, kelesztjük. A tésztában nincs só, mert mindegyiket sós vajjal kenjük meg, és az elég lesz hozzá. 9 cipót készítünk ebből a tésztából. A cipókat kisodorjuk, 3-3 lapra osztjuk.

Mindegyik kör alakú lapot a sós margarinnal vagy vajjal megkenjük, hármasával egymásra rakjuk. Hagyjuk pihenni kb. 20 percig, majd mindegyiket 8-8 cikkre vágjuk, és ízlés szerinti krémmel megkenjük. Tejföllel, medvesajttal vagy sonkával ízesítjük. Ha a sajttal kenjük, egy kis tejfölt tegyünk hozzá, hogy könnyebben kenhető legyen, és erre is szórhatunk sonkakockákat. Vagy a sajthoz a tejföl mellett csak metélőhagymát rakjunk.

Mindegyik változat finom, kinek mi az igénye. Ha megkentük a cikkeket, kiflit formázunk, sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, kicsit még kelesztjük, tetejét tojássárgájával megkenjük, majd kb. 170 fokon 10-15 perc alatt készre sütjük.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is