Elkészítése
A tejben felfuttatjuk az élesztőt, majd a többi összetevővel is összedolgozzuk, kelesztjük. A tésztában nincs só, mert mindegyiket sós vajjal kenjük meg, és az elég lesz hozzá. 9 cipót készítünk ebből a tésztából. A cipókat kisodorjuk, 3-3 lapra osztjuk.
Mindegyik kör alakú lapot a sós margarinnal vagy vajjal megkenjük, hármasával egymásra rakjuk. Hagyjuk pihenni kb. 20 percig, majd mindegyiket 8-8 cikkre vágjuk, és ízlés szerinti krémmel megkenjük. Tejföllel, medvesajttal vagy sonkával ízesítjük. Ha a sajttal kenjük, egy kis tejfölt tegyünk hozzá, hogy könnyebben kenhető legyen, és erre is szórhatunk sonkakockákat. Vagy a sajthoz a tejföl mellett csak metélőhagymát rakjunk.
Mindegyik változat finom, kinek mi az igénye. Ha megkentük a cikkeket, kiflit formázunk, sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, kicsit még kelesztjük, tetejét tojássárgájával megkenjük, majd kb. 170 fokon 10-15 perc alatt készre sütjük.


