Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Medvesajtos kifli recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 60 dkg liszt
  • 1 dl tej
  • 5 dkg élesztő
  • 1 teáskanál cukor
  • 2 db tojás
  • 1 kis doboz tejföl (175 gr)
  • 1 dl étolaj

Kenéshez

  • 15 dkg margarin ( vagy vaj)
  • 1 evőkanál só

Töltetlék 

  • 1 db tömlős sajt (Medve (100g))

Ízlés szerint

  • 1 evőkanál tejföl
  • 20 dkg sonka (apróra vágva )
  • petrezselyem
  • metélőhagyma

Elkészítése

A tejben felfuttatjuk az élesztőt, majd a többi összetevővel is összedolgozzuk, kelesztjük. A tésztában nincs só, mert mindegyiket sós vajjal kenjük meg, és az elég lesz hozzá. 9 cipót készítünk ebből a tésztából. A cipókat kisodorjuk, 3-3 lapra osztjuk.

Mindegyik kör alakú lapot a sós margarinnal vagy vajjal megkenjük, hármasával egymásra rakjuk. Hagyjuk pihenni kb. 20 percig, majd mindegyiket 8-8 cikkre vágjuk, és ízlés szerinti krémmel megkenjük. Tejföllel, medvesajttal vagy sonkával ízesítjük. Ha a sajttal kenjük, egy kis tejfölt tegyünk hozzá, hogy könnyebben kenhető legyen, és erre is szórhatunk sonkakockákat. Vagy a sajthoz a tejföl mellett csak metélőhagymát rakjunk.

Mindegyik változat finom, kinek mi az igénye. Ha megkentük a cikkeket, kiflit formázunk, sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, kicsit még kelesztjük, tetejét tojássárgájával megkenjük, majd kb. 170 fokon 10-15 perc alatt készre sütjük.

https://receptneked.wps.hu/sos-sutemenyek/medvesajtos-kifli/