Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Kelt tészták

Kiflik

Sós sütemények

Töltött finomságok

Medvehagymás-baconos sajtkrémmel töltött kifli

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 1 pohár joghurt 2 tojás csipet só 1-2 dl aludttej 1 dl olaj 2 ek cukor 5 dkg élesztő 70 dkg liszt (1/3 finom liszt, 1/3 rizsliszt, 1/3 mandula liszt) kockázott bacon A töltelékhez: 1 doboz natúr krémsajt fél csomag medvehagyma só Elkészítése: A hozzávalókból tésztát dagasztunk, amit kb. fél óra alatt a duplájára […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Danadi's Kitchen
Beküldte: 2015.04.10.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 1 pohár joghurt
  • 2 tojás
  • csipet só
  • 1-2 dl aludttej
  • 1 dl olaj
  • 2 ek cukor
  • 5 dkg élesztő
  • 70 dkg liszt (1/3 finom liszt, 1/3 rizsliszt, 1/3 mandula liszt)
  • kockázott bacon

A töltelékhez:

  • 1 doboz natúr krémsajt
  • fél csomag medvehagyma


Elkészítése:

A hozzávalókból tésztát dagasztunk, amit kb. fél óra alatt a duplájára kelesztünk. Nálam a tészta kívánta még a tejet, úgyhogy abból számoljatok kicsivel többet. A lényeg a könnyen formázható, lágy tészta.

Míg a tészta pihen, addig összekeverjük az apróra vágott medvehagymát a sajtkrémmel és sóval. (Én tettem még bele egy korábban megmaradt töltelékből is keveset, ami tulajdonképpen egy medvehagymából készített pesto: medvehagyma, só, olíva olaj, reszelt sajt összekeverve némi natúr sajtkrémmel és zsemlebéllel – de ez elhagyható).

Ha megkelt a tészta, 4 kis gombócot formálunk belőle. Ezeket kinyújtjuk, és megkenjük az elkészült töltelékkel. Megszórjuk a csíkozott, vagy kockázott bacon szalonnával. Cikkekre vágjuk, és kifli formára feltekerjük. Még 15 percet kelesztjük.

Tetejüket nem kell semmivel sem megkenni, hanem mehet az előmelegített sütőbe, és kb. 10 perc alatt megsütjük.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Vacsora
Danadi's Kitchen
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is