Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Mexikói Pizzás Csiga recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 80 dkg finom liszt
  • 20 dkg rétes liszt
  • 1 db tojás
  • 5 dkg élesztő
  • 2 dl langyos víz
  • 1 dl langyos tej
  • 15 dkg párizsi
  • 3 dl tejföl
  • 15 dkg kukorica
  • 10 dkg ananász konzerv
  • 10 dkg gomba
  • 15 dkg sajt
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 evőkanál pizzakrém
  • 2 dkg cukor
  • 2 evőkanál olaj
  • 3 dkg só
OLASZOS MEXIKÓI PIZZA CSIGA Kép

Elkészítése

A liszteket egy mély tálba öntjük, és a közepébe mélyedést készítünk. Ebbe tesszük a sót, a cukrot, és belemorzsoljuk az élesztőt. Ráöntjük a langyos tejet, és három percig állni hagyjuk, hogy az élesztő aktiválódjon. Ezután hozzáadjuk a vizet és a tojást, majd jól összedolgozzuk a tésztát. Amikor a tészta összeállt, hozzákeverjük az olajat, megszórjuk a tetejét egy kevés liszttel, és fél órát állni hagyjuk, hogy megkeljen.

Töltelék: A tejfölbe belekeverjük a pizzakrémet és a zúzott fokhagymát. A párizsit, a gombát és az ananászt kis kockákra vágjuk, a sajtot pedig lereszeljük.

Amikor a tészta megkelt, lisztezett deszkára borítjuk, és két cipót formálunk belőle. Az egyik cipót félretesszük, míg a másikat vékony, téglalap alakúra nyújtjuk. A kinyújtott tésztát megkenjük a fokhagymás tejföllel, majd a sajt kivételével rászórjuk a hozzávalók felét. A tésztát szorosan feltekerjük, és két ujjnyi széles szeletekre vágjuk. A szeleteket enyhén zsírozott sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük, és mindegyik alját kissé összecsípjük, hogy a töltelék ne folyjon ki sütés közben.

A másik cipóval ugyanígy járunk el. Végül a tésztaszeleteket egyenletesen megszórjuk reszelt sajttal, és előmelegített sütőben addig sütjük, amíg aranybarnára nem sülnek.

https://receptneked.wps.hu/sos-sutemenyek/mexikoi-pizzas-csiga/