Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Töltött finomságok

Mindent tudó kalács

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A tejben az élesztőt kevés cukorral felfuttatjuk. A liszthez hozzáadunk egy csipet sót, egy egész tojást és három evőkanál olajat, majd belekeverjük a felfuttatott élesztőt. Amikor a tészta megkelt, körülbelül 1 centiméter vastagságúra kinyújtjuk. Közben a kiolvasztott (füstölt) szalonnakockákon megfonnyasztjuk a kockára vágott hagymát, majd apróra vágjuk a (házi) kolbászt. Az egészet a zsírral együtt […]

Elkészítési idő:
perc
Mennyiség:
adag
Beküldte: 2011.05.05.

Hozzávalók

Elkészítése

A tejben az élesztőt kevés cukorral felfuttatjuk. A liszthez hozzáadunk egy csipet sót, egy egész tojást és három evőkanál olajat, majd belekeverjük a felfuttatott élesztőt. Amikor a tészta megkelt, körülbelül 1 centiméter vastagságúra kinyújtjuk.

Közben a kiolvasztott (füstölt) szalonnakockákon megfonnyasztjuk a kockára vágott hagymát, majd apróra vágjuk a (házi) kolbászt. Az egészet a zsírral együtt a tésztára kenjük. Ezután a tésztát, mint a bejglit, felcsavarjuk. A tetejét tojással kenjük meg, majd sütés után zsírral.

A tésztát tölthetjük zöldségekkel (hagyma, fokhagyma, csíkokra vágott zöldpaprika) és előre dinsztelt gombakeverékkel is. Édes változathoz mogyorókrémmel vagy kakaós vajjal is megkenhetjük.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is