A tejben az élesztőt kevés cukorral felfuttatjuk. A liszthez hozzáadunk egy csipet sót, egy egész tojást és három evőkanál olajat, majd belekeverjük a felfuttatott élesztőt. Amikor a tészta megkelt, körülbelül 1 centiméter vastagságúra kinyújtjuk.
Közben a kiolvasztott (füstölt) szalonnakockákon megfonnyasztjuk a kockára vágott hagymát, majd apróra vágjuk a (házi) kolbászt. Az egészet a zsírral együtt a tésztára kenjük. Ezután a tésztát, mint a bejglit, felcsavarjuk. A tetejét tojással kenjük meg, majd sütés után zsírral.
A tésztát tölthetjük zöldségekkel (hagyma, fokhagyma, csíkokra vágott zöldpaprika) és előre dinsztelt gombakeverékkel is. Édes változathoz mogyorókrémmel vagy kakaós vajjal is megkenhetjük.