Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Mindent tudó kalács recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 3 dl tej
  • 4 dkg élesztő
  • 50 dkg liszt
  • pici só
  • 2 db tojás
  • 3 evőkanál olaj
  • 20 dkg szalonna (füstölt)
  • 1 fej vöröshagyma
  • 30 dkg kolbász (házi)

Elkészítése

A tejben az élesztőt kevés cukorral felfuttatjuk. A liszthez hozzáadunk egy csipet sót, egy egész tojást és három evőkanál olajat, majd belekeverjük a felfuttatott élesztőt. Amikor a tészta megkelt, körülbelül 1 centiméter vastagságúra kinyújtjuk.

Közben a kiolvasztott (füstölt) szalonnakockákon megfonnyasztjuk a kockára vágott hagymát, majd apróra vágjuk a (házi) kolbászt. Az egészet a zsírral együtt a tésztára kenjük. Ezután a tésztát, mint a bejglit, felcsavarjuk. A tetejét tojással kenjük meg, majd sütés után zsírral.

A tésztát tölthetjük zöldségekkel (hagyma, fokhagyma, csíkokra vágott zöldpaprika) és előre dinsztelt gombakeverékkel is. Édes változathoz mogyorókrémmel vagy kakaós vajjal is megkenhetjük.

https://receptneked.wps.hu/sos-sutemenyek/mindent-tudo-kalacs/