Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Mini pizza (Pizzette) recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 50 dkg finomliszt
  • 250 ml víz
  • 4 dkg vaj
  • 1 csapott evőkanál cukor
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 1 evőkanál só
  • 12 g élesztő ( ha legalább 2 órát kelesztjük, ha csak 1 órát, akkor 25g)

Feltét

  • friss paradicsom
  • mozzarella
  • oregánó
  • olívaolaj

Elkészítése

Az élesztőt langyos, cukros vízben felfuttatjuk. A lisztet egy nagy tálba szitáljuk, és belemorzsoljuk a vajat. Hozzáadjuk a sót, az élesztős vizet, a maradék vizet, valamint az olívaolajat. A tésztát simára gyúrjuk, majd letakarva langyos helyen kelesztjük 2 órán keresztül.

A megkelt tésztát 3-6 mm vastagra nyújtjuk, és pogácsaszaggatóval kis korongokat szaggatunk belőle. A korongok közepét enyhén benyomjuk az ujjunkkal, hogy helyet készítsünk a feltétnek.

Mindegyik tésztakorongra 1 kávéskanál paradicsomszószt teszünk, és 200 °C-ra előmelegített sütőben 5 percig sütjük. Ezután kivesszük a tepsit, és mindegyik pizzára egy szelet mozzarellát, egy kevés oregánót és egy csepp olívaolajat teszünk. A pizzette-ket további 5-10 percre visszatesszük a sütőbe, amíg a sajt megolvad és a szélek enyhén ropogósra sülnek.

https://receptneked.wps.hu/sos-sutemenyek/mini-pizza-pizzette/