Az élesztőt langyos, cukros vízben felfuttatjuk. A lisztet egy nagy tálba szitáljuk, és belemorzsoljuk a vajat. Hozzáadjuk a sót, az élesztős vizet, a maradék vizet, valamint az olívaolajat. A tésztát simára gyúrjuk, majd letakarva langyos helyen kelesztjük 2 órán keresztül.
A megkelt tésztát 3-6 mm vastagra nyújtjuk, és pogácsaszaggatóval kis korongokat szaggatunk belőle. A korongok közepét enyhén benyomjuk az ujjunkkal, hogy helyet készítsünk a feltétnek.
Mindegyik tésztakorongra 1 kávéskanál paradicsomszószt teszünk, és 200 °C-ra előmelegített sütőben 5 percig sütjük. Ezután kivesszük a tepsit, és mindegyik pizzára egy szelet mozzarellát, egy kevés oregánót és egy csepp olívaolajat teszünk. A pizzette-ket további 5-10 percre visszatesszük a sütőbe, amíg a sajt megolvad és a szélek enyhén ropogósra sülnek.