Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Perecek

Sós sütemények

Mini sajtos perec

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A tészta hozzávalóit (liszt, élesztő, margarin, tojássárgája, tejföl, só) egy nagy tálban alaposan összegyúrjuk, amíg sima, rugalmas állagot nem kapunk. A kész tésztát lisztezett felületen vékonyra kinyújtjuk, majd szimplán kétszer, utána duplán kétszer hajtogatjuk. A hajtogatások között a tésztát 10-15 percig pihentetjük, letakarva. Az utolsó hajtogatás után a tésztát egy órára hűtőbe tesszük pihenni. Pihentetés […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Olcsó
Beküldte: 2013.05.14.

Hozzávalók

A kenéshez

Elkészítése

A tészta hozzávalóit (liszt, élesztő, margarin, tojássárgája, tejföl, só) egy nagy tálban alaposan összegyúrjuk, amíg sima, rugalmas állagot nem kapunk. A kész tésztát lisztezett felületen vékonyra kinyújtjuk, majd szimplán kétszer, utána duplán kétszer hajtogatjuk. A hajtogatások között a tésztát 10-15 percig pihentetjük, letakarva.

Az utolsó hajtogatás után a tésztát egy órára hűtőbe tesszük pihenni.

Pihentetés után a tésztát lisztezett felületen vékonyra, körülbelül 5 mm vastagságúra kinyújtjuk. Egy ecsettel megkenjük a tetejét felvert tojással. A tésztát csíkokra vágjuk, majd pereceket formázunk belőle.

A kész pereceket a reszelt sajtba forgatjuk úgy, hogy a tojás segítse a sajt megtapadását. A sajtos pereceket sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük, egymástól kisebb távolságot hagyva.

Előmelegített sütőben 180-190 fokon, alsó-felső sütéssel körülbelül 12-15 perc alatt készre sütjük

A pereceket rácsra helyezve hagyjuk kihűlni, majd tálalhatjuk.

Tökéletes ropogtatnivaló bármilyen alkalomra!

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Olcsó Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Desszert
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is