Elkészítése
A tészta hozzávalóit (liszt, élesztő, margarin, tojássárgája, tejföl, só) egy nagy tálban alaposan összegyúrjuk, amíg sima, rugalmas állagot nem kapunk. A kész tésztát lisztezett felületen vékonyra kinyújtjuk, majd szimplán kétszer, utána duplán kétszer hajtogatjuk. A hajtogatások között a tésztát 10-15 percig pihentetjük, letakarva.
Az utolsó hajtogatás után a tésztát egy órára hűtőbe tesszük pihenni.
Pihentetés után a tésztát lisztezett felületen vékonyra, körülbelül 5 mm vastagságúra kinyújtjuk. Egy ecsettel megkenjük a tetejét felvert tojással. A tésztát csíkokra vágjuk, majd pereceket formázunk belőle.
A kész pereceket a reszelt sajtba forgatjuk úgy, hogy a tojás segítse a sajt megtapadását. A sajtos pereceket sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük, egymástól kisebb távolságot hagyva.
Előmelegített sütőben 180-190 fokon, alsó-felső sütéssel körülbelül 12-15 perc alatt készre sütjük
A pereceket rácsra helyezve hagyjuk kihűlni, majd tálalhatjuk.
Tökéletes ropogtatnivaló bármilyen alkalomra!
