Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Mini sajtos perec recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 60 dkg liszt
  • 2 dkg élesztő
  • 30 dkg margarin
  • 3 db tojássárgája
  • 3 evőkanál tejföl
  • 2 teáskanál só
  • 20 dkg reszelt sajt

A kenéshez

  • 1 db tojássárgája

Elkészítése

A tészta hozzávalóit (liszt, élesztő, margarin, tojássárgája, tejföl, só) egy nagy tálban alaposan összegyúrjuk, amíg sima, rugalmas állagot nem kapunk. A kész tésztát lisztezett felületen vékonyra kinyújtjuk, majd szimplán kétszer, utána duplán kétszer hajtogatjuk. A hajtogatások között a tésztát 10-15 percig pihentetjük, letakarva.

Az utolsó hajtogatás után a tésztát egy órára hűtőbe tesszük pihenni.

Pihentetés után a tésztát lisztezett felületen vékonyra, körülbelül 5 mm vastagságúra kinyújtjuk. Egy ecsettel megkenjük a tetejét felvert tojással. A tésztát csíkokra vágjuk, majd pereceket formázunk belőle.

A kész pereceket a reszelt sajtba forgatjuk úgy, hogy a tojás segítse a sajt megtapadását. A sajtos pereceket sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük, egymástól kisebb távolságot hagyva.

Előmelegített sütőben 180-190 fokon, alsó-felső sütéssel körülbelül 12-15 perc alatt készre sütjük

A pereceket rácsra helyezve hagyjuk kihűlni, majd tálalhatjuk.

Tökéletes ropogtatnivaló bármilyen alkalomra!

https://receptneked.wps.hu/sos-sutemenyek/mini-sajtos-perec/