Elkészítése
Tészta elkészítése
A túrót krumplinyomón vagy szitán áttörjük. A lisztet, margarint, sót, tojást és túrót összegyúrjuk, majd alaposan kidolgozzuk a tésztát. Ezután kétszer hajtogatjuk, hasonlóan, mint a vajas tésztát. Ujjnyi vastagra nyújtjuk, csíkokra vágjuk, majd a csíkokból kis rudakat darabolunk.
Sütés
A rudacskákat sütőpapírral bélelt vagy kivajazott tepsire tesszük, felvert tojással lekenjük. Ízlés szerint megszórjuk reszelt sajttal, köménymaggal vagy szezámmaggal. Előmelegített sütőben kb. 30 perc alatt aranybarnára sütjük.
Tálalás
Frissen a legfinomabb, de jól záródó dobozban pár napig eltartható. Melegen és hidegen is ízletes.
Tipp
Ha pikánsabb ízt szeretnénk, a tésztába tehetünk kevés reszelt sajtot vagy apróra vágott friss fűszernövényeket is.
