Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Ropogtatnivalók

Sós sütemények

Mini stanglik túrós tésztából

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A túrós tésztából készült mini stanglik kívül ropogósak, belül puhák, és igazán ízletesek. Vendégvárónak, sós rágcsálnivalónak vagy akár leves mellé is tökéletesek, egyszerűen elkészíthetők és jól variálhatók.

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Kautz Jozsef
Beküldte: 2013.08.19.

Hozzávalók

Kenéshez

Szóráshoz

Elkészítése

Tészta elkészítése

A túrót krumplinyomón vagy szitán áttörjük. A lisztet, margarint, sót, tojást és túrót összegyúrjuk, majd alaposan kidolgozzuk a tésztát. Ezután kétszer hajtogatjuk, hasonlóan, mint a vajas tésztát. Ujjnyi vastagra nyújtjuk, csíkokra vágjuk, majd a csíkokból kis rudakat darabolunk.

Sütés

A rudacskákat sütőpapírral bélelt vagy kivajazott tepsire tesszük, felvert tojással lekenjük. Ízlés szerint megszórjuk reszelt sajttal, köménymaggal vagy szezámmaggal. Előmelegített sütőben kb. 30 perc alatt aranybarnára sütjük.

Tálalás

Frissen a legfinomabb, de jól záródó dobozban pár napig eltartható. Melegen és hidegen is ízletes.

Tipp

Ha pikánsabb ízt szeretnénk, a tésztába tehetünk kevés reszelt sajtot vagy apróra vágott friss fűszernövényeket is.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Reggeli
Kautz Jozsef
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is