Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Kelt tészták

Pogácsák

Sós sütemények

Mozis sajtos “kerek perec”

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A liszteket összekeverjük, a közepébe kis mélyedést készítünk, beleszórjuk a cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt, majd ráöntjük a meleg vizet. 15 percig állni hagyjuk, hogy az élesztő felfusson. Hozzáadjuk a tojást, a vajat, a tejport és a sót, majd jól összedolgozzuk, dagasztjuk. Lágy tésztát kapunk, amelyet 1 órán át meleg helyen kelesztünk. Ezután jól meglisztezett gyúródeszkán […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Olcsó
Linyah
Beküldte: 2013.08.14.

Hozzávalók

A lekenéshez

Elkészítése

A liszteket összekeverjük, a közepébe kis mélyedést készítünk, beleszórjuk a cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt, majd ráöntjük a meleg vizet. 15 percig állni hagyjuk, hogy az élesztő felfusson.

Hozzáadjuk a tojást, a vajat, a tejport és a sót, majd jól összedolgozzuk, dagasztjuk. Lágy tésztát kapunk, amelyet 1 órán át meleg helyen kelesztünk. Ezután jól meglisztezett gyúródeszkán átgyúrjuk, kinyújtjuk, majd lisztes pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk. Ha perecet szeretnénk készíteni, kb. 80-90 cm-es hurkákat sodrunk, és ezekből formázzuk meg a pereceket.

A formákat sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, és újabb 1 órát pihentetjük. Ezután megkenjük tojással, megszórjuk sajttal vagy napraforgómaggal, majd 210 °C-ra előmelegített sütőben 12-15 perc alatt aranyszínűre sütjük.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Hétköznapi receptek Évszak: Egész évben Ár: Olcsó Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Desszert
Linyah
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is