Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Mozis sajtos “kerek perec” recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 40 dkg kenyérliszt (én ehelyett is finomlisztet használtam)
  • 10 dkg finomliszt
  • 2,5 dkg élesztő
  • 3 dl meleg víz
  • 5 dkg cukor
  • 5 dkg tejpor
  • 1,5 teáskanál só
  • 1 db tojás
  • 5 dkg vaj

A lekenéshez

  • 1 db tojás
  • 5 dkg reszelt sajt (vagy napraforgómag)

Elkészítése

A liszteket összekeverjük, a közepébe kis mélyedést készítünk, beleszórjuk a cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt, majd ráöntjük a meleg vizet. 15 percig állni hagyjuk, hogy az élesztő felfusson.

Hozzáadjuk a tojást, a vajat, a tejport és a sót, majd jól összedolgozzuk, dagasztjuk. Lágy tésztát kapunk, amelyet 1 órán át meleg helyen kelesztünk. Ezután jól meglisztezett gyúródeszkán átgyúrjuk, kinyújtjuk, majd lisztes pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk. Ha perecet szeretnénk készíteni, kb. 80-90 cm-es hurkákat sodrunk, és ezekből formázzuk meg a pereceket.

A formákat sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, és újabb 1 órát pihentetjük. Ezután megkenjük tojással, megszórjuk sajttal vagy napraforgómaggal, majd 210 °C-ra előmelegített sütőben 12-15 perc alatt aranyszínűre sütjük.

https://receptneked.wps.hu/sos-sutemenyek/mozis-sajtos-kerek-perec/