Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Pogácsák

Sós sütemények

Nagymama tepertős pogácsája

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A tejet a cukorral, az élesztővel és kevés liszttel felfuttatjuk. 55 dkg lisztet a vajjal összemorzsoljuk, hozzáadjuk a sót, és az egészből egy jól kidolgozott, selymes tésztát készítünk. Fél órán át állni hagyjuk, közben a darált tepertőt 5 dkg liszttel és a rummal összekeverjük, majd a kinyújtott tészta kétharmadára rákenjük. Ezt kétszer megismételjük. A tésztát […]

Elkészítési idő:
perc
Mennyiség:
adag
Beküldte: 2010.12.12.

Hozzávalók

Elkészítése

A tejet a cukorral, az élesztővel és kevés liszttel felfuttatjuk. 55 dkg lisztet a vajjal összemorzsoljuk, hozzáadjuk a sót, és az egészből egy jól kidolgozott, selymes tésztát készítünk. Fél órán át állni hagyjuk, közben a darált tepertőt 5 dkg liszttel és a rummal összekeverjük, majd a kinyújtott tészta kétharmadára rákenjük. Ezt kétszer megismételjük. A tésztát hajtás után pihentetjük, végül 1,5-1,7 cm vastagságúra nyújtjuk. A tetejét rácsozzuk, majd kiszúrjuk, és az egészet tojással lekenjük. 190-200 fokos sütőben kisütjük.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is