Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Nagymama tepertős pogácsája recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 60 dkg liszt
  • 4 dkg élesztő
  • 2 dkg cukor
  • 3,5 dl tej
  • 15 dkg vaj
  • 2,5 dkg só
  • 38 dkg tepertő
  • 0,4 dl rum

Elkészítése

A tejet a cukorral, az élesztővel és kevés liszttel felfuttatjuk. 55 dkg lisztet a vajjal összemorzsoljuk, hozzáadjuk a sót, és az egészből egy jól kidolgozott, selymes tésztát készítünk. Fél órán át állni hagyjuk, közben a darált tepertőt 5 dkg liszttel és a rummal összekeverjük, majd a kinyújtott tészta kétharmadára rákenjük. Ezt kétszer megismételjük. A tésztát hajtás után pihentetjük, végül 1,5-1,7 cm vastagságúra nyújtjuk. A tetejét rácsozzuk, majd kiszúrjuk, és az egészet tojással lekenjük. 190-200 fokos sütőben kisütjük.

https://receptneked.wps.hu/sos-sutemenyek/nagymama-tepertos-pogacsaja/