Elkészítése
A tészta hozzávalóiból kelt tésztát készítünk, egy tojás kivételével, amely majd a kenéshez kell. Egy lefedett helyen a tésztát duplájára kelesztjük. Ha megkelt, egy lisztezett deszkára borítjuk a tésztát és négy egyenlő részre osztjuk. Egy tepsit kiolajozunk vagy kizsírozunk, és az egyik lapot, amit kör alakúra nyújtunk ki, belefektetjük a tepsibe.
A töltelékhez a hozzávalókat feldaraboljuk, hozzáadjuk a mustárt vagy a tejfölt, és ízlés szerint fűszerezzük. Ezzel a töltelékkel megkenjük a tésztát. A maradék tésztákból még egyet kinyújtunk kör alakúra, és a töltelékes tésztára fektetjük.
Egy lisztezett pohárral, vigyázva, hogy a tésztát ne szakítsuk ki, a közepét óvatosan megnyomjuk. A tésztát késsel vagy pizzavágóval csíkokra szeljük, és mindegyik ágát kétszer megcsavarjuk. A tetejét megkenjük egy tojással, és esetleg megszórhatjuk reszelt sajttal is.
A maradék tésztát ugyanígy készítjük el. Magas hőmérsékletű sütőben szép pirosra sütjük.
