Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Napraforgó recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Tésztához

  • 50 dkg liszt
  • 2 db tojás
  • 15 dkg joghurt
  • 3 evőkanál olaj
  • 1,5 teáskanál só
  • 1 evőkanál cukor
  • 2 dl víz
  • 2 dkg élesztő
  • szezámmag (vagy mák)

Töltelékhez

  • sonka
  • tejföl
  • mustár
  • só
  • bors
  • sajt
  • hagyma

Elkészítése

A tészta hozzávalóiból kelt tésztát készítünk, egy tojás kivételével, amely majd a kenéshez kell. Egy lefedett helyen a tésztát duplájára kelesztjük. Ha megkelt, egy lisztezett deszkára borítjuk a tésztát és négy egyenlő részre osztjuk. Egy tepsit kiolajozunk vagy kizsírozunk, és az egyik lapot, amit kör alakúra nyújtunk ki, belefektetjük a tepsibe.

A töltelékhez a hozzávalókat feldaraboljuk, hozzáadjuk a mustárt vagy a tejfölt, és ízlés szerint fűszerezzük. Ezzel a töltelékkel megkenjük a tésztát. A maradék tésztákból még egyet kinyújtunk kör alakúra, és a töltelékes tésztára fektetjük.

Egy lisztezett pohárral, vigyázva, hogy a tésztát ne szakítsuk ki, a közepét óvatosan megnyomjuk. A tésztát késsel vagy pizzavágóval csíkokra szeljük, és mindegyik ágát kétszer megcsavarjuk. A tetejét megkenjük egy tojással, és esetleg megszórhatjuk reszelt sajttal is.

A maradék tésztát ugyanígy készítjük el. Magas hőmérsékletű sütőben szép pirosra sütjük.

https://receptneked.wps.hu/sos-sutemenyek/napraforgo/