Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Pogácsák

Sós sütemények

Napraforgómagos sajtos pogácsa

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 50 dkg liszt 25 dkg margarin 2 tojás 1 kis doboz kefir 2 cs sütőpor 1 kk só 20 dkg reszelt sajt 5 dkg hántolt napraforgómag 1 mk őrölt bors 1 mk őrölt kömény Elkészítése: A sütőporral elkevert liszthez hozzáadjuk a szoba hőmérsékletű margarint, 1 tojást, és a többi összetevőt. Ezekből a hozzávalókból közepesen […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 adag
Mennyibe kerül?
Olcsó
Beküldte: 2015.07.13.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 50 dkg liszt
  • 25 dkg margarin
  • 2 tojás
  • 1 kis doboz kefir
  • 2 cs sütőpor
  • 1 kk só
  • 20 dkg reszelt sajt
  • 5 dkg hántolt napraforgómag
  • 1 mk őrölt bors
  • 1 mk őrölt kömény


Elkészítése:

A sütőporral elkevert liszthez hozzáadjuk a szoba hőmérsékletű margarint, 1 tojást, és a többi összetevőt. Ezekből a hozzávalókból közepesen lágy, nyújtható tésztát gyúrunk, majd 30 percig hagyjuk pihenni.

A pihent tésztát kinyújtjuk, 1 felvert tojással megkenjük a tetejét, majd éles késsel óvatosan bevagdossuk.

Ezután a tésztát kiszaggatjuk pogácsaszaggatóval, sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük, és előmelegített, 180-200 fokos sütőben aranybarnára sütjük.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Olcsó Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Vacsora
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is