Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Német hagymatorta recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Tészta

  • 20 dkg finomliszt
  • 1,5 evőkanál olaj
  • 1,5 dkg élesztő
  • 1 teáskanál só
  • 1,5 liter víz

Töltelék

  • 5 dkg vaj
  • 1 evőkanál olaj
  • 60 dkg vöröshagyma
  • 0,5 teáskanál köménymag
  • bors
  • só
  • 1,5 dl tejföl
  • 1,5 dl tejszín
  • 3 tojás
  • 1 evőkanál finomliszt
  • 10 dkg kockázott bacon

Elkészítése

A tészta hozzávalóiból a szokásos módon kelttésztát készítünk annyi vízzel, hogy a tészta jól kezelhető legyen és ne ragadjon.

Letakarva duplájára kelesztjük.

Közben elkészítjük a tölteléket. A hagymát meghámozzuk és felszeleteljük. Egy nagyobb edényben felolvasztjuk a vajat és az olajat, majd hozzáadjuk a hagymát és a köménymagot. Sózzuk, borsozzuk, majd lefedve 20 percig pároljuk. Közben néhányszor keverjük át. 20 perc után vegyük le a fedőt és forraljuk el alóla a felesleges vizet.

Egy másik edényben keverjük össze a tejfölt, tejszínt, tojásokat, lisztet és sózzuk meg alaposan, majd adjuk hozzá a hagymát és keverjük el.

A tepsibe (20*30 cm) terítsünk sütőpapírt, majd egyengessük bele a tésztát és öntsük rá a hagymás keveréket. A tetejét szórjuk meg a baconnel.

Kezdjük el bemelegíteni a sütőt 200 fokra.

Amikor a sütő bemelegedett, akkor toljuk be a hagymatortát és süssük kb 30-40 percig.

Amikor teljesen kihűlt, akkor szeljük és tálaljuk.

https://receptneked.wps.hu/sos-sutemenyek/nemet-hagymatorta/