Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Kiflik

Sós sütemények

Olajos sós kiflik

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Az olajos sós kifli gyorsan elkészíthető péksütemény, amelyet nem kell keleszteni, így ideális választás, ha frissen sült kiflit szeretnénk az asztalra rövid idő alatt. A belsejébe kerülhet sajt, margarin vagy virsli, a tetejére pedig reszelt sajt vagy szezámmag.

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
huszanke
Beküldte: 2013.09.10.

Hozzávalók

Elkészítése

A lisztet átszitáljuk, összekeverjük a sóval és a cukorral. Az élesztőt kevés langyos tejben felfuttatjuk, majd a liszthez adjuk. Hozzáöntjük az olajat és a maradék langyos tejet, majd lágy tésztát gyúrunk belőle. A tésztát nem kelesztjük, hanem azonnal felhasználjuk.

A masszát 8 cipóra osztjuk, mindegyiket kerekre nyújtjuk, majd 8 cikkre vágjuk. A háromszögek vastagabb végébe egy darabka margarint, sajtot vagy virslit teszünk, és a cikkeket feltekerjük kifli alakban.

A kiflik tetejét felvert tojással megkenjük, megszórjuk reszelt sajttal vagy szezámmaggal. Előmelegített sütőben kb. 15 perc alatt aranybarnára sütjük.

Tipp

A töltelék variálható: tehetünk bele sonkát, kolbászt vagy fűszervajat is. A tetejére mákot vagy durva sót szórva más ízvilágot kapunk.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Hétköznapi receptek Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Desszert
huszanke
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is