A lisztet átszitáljuk, összekeverjük a sóval és a cukorral. Az élesztőt kevés langyos tejben felfuttatjuk, majd a liszthez adjuk. Hozzáöntjük az olajat és a maradék langyos tejet, majd lágy tésztát gyúrunk belőle. A tésztát nem kelesztjük, hanem azonnal felhasználjuk.
A masszát 8 cipóra osztjuk, mindegyiket kerekre nyújtjuk, majd 8 cikkre vágjuk. A háromszögek vastagabb végébe egy darabka margarint, sajtot vagy virslit teszünk, és a cikkeket feltekerjük kifli alakban.
A kiflik tetejét felvert tojással megkenjük, megszórjuk reszelt sajttal vagy szezámmaggal. Előmelegített sütőben kb. 15 perc alatt aranybarnára sütjük.
Tipp
A töltelék variálható: tehetünk bele sonkát, kolbászt vagy fűszervajat is. A tetejére mákot vagy durva sót szórva más ízvilágot kapunk.