Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 25 dkg liszt só 3 tk olasz fűszer (bazsalikom, oregáno, kakukkfű, fokhagyma, rozmaring, majoránna) 2 dkg élesztő 1/2 tk cukor 250 ml meleg víz 3 el olívaolaj 1 tasakos zöld olívabogyó (magnélküli) 3 ek fokhagymás vaj Elkészítése: A lisztet a fűszerekkel és a sóval elkeverem. Hozzáadom az olíva olajat. A meleg vízbe elkeverem a […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Danadi's Kitchen
Beküldte: 2014.11.03.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 25 dkg liszt
  • 3 tk olasz fűszer (bazsalikom, oregáno, kakukkfű, fokhagyma, rozmaring, majoránna)
  • 2 dkg élesztő
  • 1/2 tk cukor
  • 250 ml meleg víz
  • 3 el olívaolaj
  • 1 tasakos zöld olívabogyó (magnélküli)
  • 3 ek fokhagymás vaj


Elkészítése:

A lisztet a fűszerekkel és a sóval elkeverem. Hozzáadom az olíva olajat. A meleg vízbe elkeverem a cukrot és belemorzsolom az élesztőt. kb. 10 perc elteltével hozzákeverem a lisztes keverékhez és sima tésztát gyúrok belőle. Letakarva, meleg helyen 30 percig pihentetem. Eközben az olívákat negyedelem és felezem.

Ha megkelt a tészta belegyúrom őket. Majd a tésztát 4 részre veszem. Mindegyikből kis gombócokat formázok, amiket a tenyeremmel lapítok le. Ismét pihentetem, de ezúttal csak 10 percig.

Végül az ujjaimmal göröngyöket nyomkodok a tésztába és előmelegített sütőben 180 fokon 20 percig sütöm. Miután megsült, fokhagymás vajjal megkenem és további 5-10 percre aranybarnára sütöm.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Olasz Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Vacsora
Danadi's Kitchen
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is