Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Ropogtatnivalók

Omlós sajtos

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Az omlós sajtos egy klasszikus sós aprósütemény, amely puha, mégis omlós állagával és sajtos tetejével bármikor nagy sikert arat. Egyszerűen elkészíthető, vendégvárónak is remek.

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
80 perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
zsuzsi369
Beküldte: 2013.09.21.

Hozzávalók

A tetejére

Elkészítése

Az élesztőt a langyos tejben a porcukorral felfuttatjuk. A lisztet egy tálba szitáljuk, hozzáadjuk a sót, a tojássárgákat, a margarint, a zsírt és a tejfölt. Ezután a felfutott élesztőt is beleöntjük, majd rugalmas tésztát gyúrunk belőle.

Letakarva kb. 45 percig kelesztjük, amíg a duplájára nő. Ezután lisztezett deszkán kinyújtjuk, pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk. A tetejét felvert tojással megkenjük, majd megszórjuk reszelt sajttal.

Előmelegített sütőben, 180 °C-on aranyszínűre sütjük.

Tipp

A tésztába keverhetünk kevés köménymagot vagy apróra vágott snidlinget is. A sajt fajtáját variálhatjuk – edami, trappista vagy akár füstölt sajt is jól illik hozzá

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Desszert
zsuzsi369
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is