Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Omlós sajtos recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 40 dkg rétesliszt
  • 2 dkg friss élesztő
  • 1 teáskanál cukor (az élesztőhöz )
  • 2 dl tej
  • 1 evőkanál só
  • 2 db tojássárgája
  • 15 dkg vaj
  • 3 evőkanál zsír
  • 1,5 dl tejföl

A tetejére

  • 1 db tojás
  • 15 dkg reszelt sajt

Elkészítése

Az élesztőt a langyos tejben a porcukorral felfuttatjuk. A lisztet egy tálba szitáljuk, hozzáadjuk a sót, a tojássárgákat, a margarint, a zsírt és a tejfölt. Ezután a felfutott élesztőt is beleöntjük, majd rugalmas tésztát gyúrunk belőle.

Letakarva kb. 45 percig kelesztjük, amíg a duplájára nő. Ezután lisztezett deszkán kinyújtjuk, pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk. A tetejét felvert tojással megkenjük, majd megszórjuk reszelt sajttal.

Előmelegített sütőben, 180 °C-on aranyszínűre sütjük.

Tipp

A tésztába keverhetünk kevés köménymagot vagy apróra vágott snidlinget is. A sajt fajtáját variálhatjuk – edami, trappista vagy akár füstölt sajt is jól illik hozzá

https://receptneked.wps.hu/sos-sutemenyek/omlos-sajtos/