Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Omlós tepertős pogácsa recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 50 dkg búza finomliszt
  • 50 dkg világos rozsliszt
  • 5 dkg élesztő
  • csipet cukor
  • 1 dl tej
  • 25 dkg zsír
  • 4 tojássárgája
  • 1 ek só (púpos), ha a tepertő sós, akkor csak csapott kanállal
  • 35 dkg darált tepertő
  • 1-2 ek tejföl


Elkészítése:

Az élesztőt a langyos, cukrozott tejbe morzsoljuk és felfuttatjuk.

A sót a lisztekkel összekeverjük, beletesszük a zsírt, a tepertőt és összemorzsoljuk, majd mehet bele a felfutott élesztő, a tojássárgák és a tejföl. Közepes állagú tésztát gyúrunk belőle, majd hajtogatjuk és letakarva pihentetjük 20 percig.

Újból nyújtjuk ujjnyi vastagra és kisszaggatjuk. A pogácsákat tepsibe rakjuk, felvert tojással lekenjük (el is maradhat), pihentetjük 20-30 percet.

185 fokra melegített sütőben szép világos barnára sütjük kb 20-25 perc alatt.

Jó étvágyat hozzá!

https://receptneked.wps.hu/sos-sutemenyek/omlos-tepertos-pogacsa/