Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Ropogtatnivalók

Sós sütemények

Padlizsános-tepertős rúd

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Padlizsános-tepertős rúd egy igazán különleges sós ropogtatnivaló, amelyben a tepertő és a sült padlizsán íze remekül kiegészíti egymást. A fűszerek, a mustár és a majonéz még izgalmasabbá teszik a tésztát, a tetején lévő magok pedig ropogós befejezést adnak neki. Vendégvárónak, borkorcsolyának vagy családi összejövetelre is tökéletes választás.

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
35 perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Danadi's Kitchen
Beküldte: 2013.10.18.

Hozzávalók

Elkészítése

A lisztet egy tálba szitáljuk, majd hozzákeverjük a sót, a sütőport, a paprikát és egy kevés borsot. A tejet meglangyosítjuk, hozzáadjuk a cukrot és az élesztőt, majd 15 percig pihentetjük, amíg felfut.

Közben a lisztes keverékhez adjuk a darált tepertőt, 1 tojást, a tejfölt, a mangalica zsírt, valamint a villával összetört sült padlizsánt, amit előzőleg összekevertünk majonézzel, mustárral és az aprított újhagymával. Beleöntjük a felfuttatott élesztőt is. Az egészet alaposan összegyúrjuk, közben kóstoljuk, és ízlés szerint sóval, borssal állítjuk be az ízeket.

A kész tésztát kb. 3 mm vastagra nyújtjuk. Derelyevágóval 1 cm széles csíkokra vágjuk, a rudak hosszát tetszés szerint alakítjuk. A másik tojással lekenjük a tetejüket, majd megszórjuk lenmaggal, tökmaggal és napraforgómaggal.

Előmelegített sütőben, 170 fokon körülbelül 20 perc alatt aranyszínűre sütjük.

Tipp

Ha szeretnénk, a padlizsános masszát fokhagymával vagy egy kevés csípős paprikával is ízesíthetjük. A rudakat frissen, még langyosan a legjobb fogyasztani, de másnap is finomak maradnak.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Desszert
Danadi's Kitchen
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is