Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Kelt tészták

Pampuska fokhagymásan

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: Tészta: 40 dkg liszt 2 dl meleg víz fél kocka élesztő (25 g) 1 ek cukor 2 ek olaj 1 tk só Kence: 1 ek olaj 1 ek tejföl 1 kk só 4 gerezd zúzott fokhagyma pár csepp citromlé Sztori: Igazán egyszerű elkészíteni, annál is egyszerűbb eltüntetni! 😀 Úgy jár rá az ember, mint […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
100 perc
Mennyiség:
4 adag
Mennyibe kerül?
Olcsó
szani78
Beküldte: 2014.03.24.

Elkészítése

Hozzávalók:
Tészta:

  • 40 dkg liszt
  • 2 dl meleg víz
  • fél kocka élesztő (25 g)
  • 1 ek cukor
  • 2 ek olaj
  • 1 tk só

Kence:

  • 1 ek olaj
  • 1 ek tejföl
  • 1 kk só
  • 4 gerezd zúzott fokhagyma
  • pár csepp citromlé


Sztori:

Igazán egyszerű elkészíteni, annál is egyszerűbb eltüntetni! 😀
Úgy jár rá az ember, mint maci a mézre 😉
Levesek mellé vagy után is, szívből ajánlom!
És még egy gyermek versben is szerepel. 😉

Ciróka-maróka, mit főztél Katóka?
Főztem babocskát, sütöttem pampuskát,
ide tettem-oda tettem,
utoljára jól megettem:
Hammm!

Elkészítése:

A langyos vízben elkeverjük a cukrot, egy evőkanálnyi lisztet, majd belemorzsoljuk az élesztőt. Felfuttatjuk.
Ezután a többi liszthez öntjük, hozzáadjuk a sót, az olajat és jól összegyúrjuk illetve bedagasztjuk. Kb egy órát kelesztjük meleg helyen, ezt követően ismét dagasztjuk.

Lisztezett deszkán kisebb gombócokat formázunk a tésztából, majd olajjal kikent formába tesszük és a kencével lekenjük (a hozzávalóit összekeverjük előtte). 180 fokos sütőben szép pirosra sütjük.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Olcsó Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Vacsora
szani78
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is