Elkészítése
Hozzávalók:
- 60 dkg liszt
- 2 kk só
- 1 ek fűszerpaprika
- 1 tasak sütőpor
- 2 tojás
- 20 dkg trappista sajt
- 25 dkg margarin
- 3 ek tejföl
Elkészítése:
A lisztet egy tálba szitáljuk és elkeverjük benne a sót, a paprikát, sütőport. Hozzáadjuk a tojásokat, a szoba hőmérsékletű margarint, a tejfölt és belereszeljük a sajtot.
Alaposan összedolgozzuk. Kisebb diónyi golyókat formálunk. A tallérsütőt jól felforrósítjuk.
A golyónyi tésztákat beletesszük és mindkét oldalukat 1-1 perc alatt közepes lángon megsütjük.
Nem számoltam meg, mennyi tallér lett belőle, de jó nagy adag.
[box style=”info”]Nagy családi kedvenc ez a sós ropogós. Paprikás ízesítéssel még most próbáltam először. Kimondottan szabadtéri programra készült. Egy légmentesen zárható fémdobozban nagyon sokáig eláll.[/box]


