Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Sós sütemények

Töltött finomságok

Paradicsomos-pesztós mini pite

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A bazsalikomhoz adjuk hozzá a diót, a reszelt füstölt sajtot (vagy parmezánt), az olívaolajat, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, majd botmixerrel pépesítsük (ha szükséges még adhatunk hozzá olívaolajat). A leveles tésztát tekerjük ki a papírral együtt, majd vágjuk fel ízlés szerint. Egy gáztepsit béleljünk ki sütőpapírral, majd egymástól kicsit távolabb helyezzük rá a feldarabolt tésztát. Ezután […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
2 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
KGizi
Beküldte: 2020.12.07.

A diós-bazsalikomos pestóhoz

A mini pitékhez

Elkészítése

A bazsalikomhoz adjuk hozzá a diót, a reszelt füstölt sajtot (vagy parmezánt), az olívaolajat, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, majd botmixerrel pépesítsük (ha szükséges még adhatunk hozzá olívaolajat).

A leveles tésztát tekerjük ki a papírral együtt, majd vágjuk fel ízlés szerint.

Egy gáztepsit béleljünk ki sütőpapírral, majd egymástól kicsit távolabb helyezzük rá a feldarabolt tésztát.

Ezután a szélektől kb 1 cm-es csíkot elhagyva, kanalazzuk rá a diós pesztót, helyezzük rá a felkarikázott paradicsomot.

A tojássárgához adjuk hozzá a tejet, villával verjük fel, majd kenjük le vele a szabadon hagyott tésztaszéleket.

Ezután ízlés szerint szórjuk meg reszelt füstölt sajttal, mielőtt betennénk a sütőbe.

Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd magasabb hőfokon kb 30 perc alatt süssük szép aranyszínűre.

A sütőből kivéve a tepsiben hagyjuk langyosra hűlni.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Hétköznapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Nyár Ételallergia: Cukormentes receptek Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Vacsora
KGizi
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is