Elkészítése
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd simára kidolgozzuk. Letakarva meleg helyen a duplájára kelesztjük. Ha megkelt, lisztezett deszkán kinyújtjuk, és tejföllel megkenjük. Megszórjuk a reszelt párizsival és sajttal, majd szorosan feltekerjük, mint a kakaós csigát.
A tekercset kb. 2 cm vastag szeletekre vágjuk, és sütőpapírral bélelt tepsibe fektetjük. Újabb 30 percig kelesztjük, majd a tetejét lekenjük sós, felvert tojással. Előmelegített sütőben 180 °C-on aranybarnára sütjük.
Tálalás
Langyosan a legfinomabb, de hidegen is ízletes. Friss zöldségekkel, salátával kínálva könnyű vacsora lehet belőle.
Tipp
A tölteléket variálhatjuk: sonkával, szalámival vagy akár sült hagymával is elkészíthetjük. Ha extra sajtosan szeretjük, a sütés vége előtt szórhatunk még reszelt sajtot a tetejére.

