Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Csigák

Párizsis csiga

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Ez a párizsis csiga egy igazán laktató, sós péksüti, ami akár vacsorára, akár vendégvárónak is tökéletes.

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Nagyon olcsó
Toth Csilla
Beküldte: 2013.08.24.

A tésztához

A töltelékhez

A tetejét lekenni

Elkészítése

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd simára kidolgozzuk. Letakarva meleg helyen a duplájára kelesztjük. Ha megkelt, lisztezett deszkán kinyújtjuk, és tejföllel megkenjük. Megszórjuk a reszelt párizsival és sajttal, majd szorosan feltekerjük, mint a kakaós csigát.

A tekercset kb. 2 cm vastag szeletekre vágjuk, és sütőpapírral bélelt tepsibe fektetjük. Újabb 30 percig kelesztjük, majd a tetejét lekenjük sós, felvert tojással. Előmelegített sütőben 180 °C-on aranybarnára sütjük.

Tálalás

Langyosan a legfinomabb, de hidegen is ízletes. Friss zöldségekkel, salátával kínálva könnyű vacsora lehet belőle.

Tipp

A tölteléket variálhatjuk: sonkával, szalámival vagy akár sült hagymával is elkészíthetjük. Ha extra sajtosan szeretjük, a sütés vége előtt szórhatunk még reszelt sajtot a tetejére.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Hétköznapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Nagyon olcsó Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Vacsora
Toth Csilla
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is