Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Párizsis csiga recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

A tésztához

  • 80 dkg finomliszt
  • 5 dkg élesztő
  • 5 dl tej
  • 1 evőkanál só
  • 2 dl olaj
  • 2 db tojás

A töltelékhez

  • 0,5 kg párizsi (reszelve )
  • 30 dkg reszelt sajt
  • tejföl

A tetejét lekenni

  • 1 db tojás

Elkészítése

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd simára kidolgozzuk. Letakarva meleg helyen a duplájára kelesztjük. Ha megkelt, lisztezett deszkán kinyújtjuk, és tejföllel megkenjük. Megszórjuk a reszelt párizsival és sajttal, majd szorosan feltekerjük, mint a kakaós csigát.

A tekercset kb. 2 cm vastag szeletekre vágjuk, és sütőpapírral bélelt tepsibe fektetjük. Újabb 30 percig kelesztjük, majd a tetejét lekenjük sós, felvert tojással. Előmelegített sütőben 180 °C-on aranybarnára sütjük.

Tálalás

Langyosan a legfinomabb, de hidegen is ízletes. Friss zöldségekkel, salátával kínálva könnyű vacsora lehet belőle.

Tipp

A tölteléket variálhatjuk: sonkával, szalámival vagy akár sült hagymával is elkészíthetjük. Ha extra sajtosan szeretjük, a sütés vége előtt szórhatunk még reszelt sajtot a tetejére.

https://receptneked.wps.hu/sos-sutemenyek/parizsis-csiga/