Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 50 dkg finomliszt 2 dl tej 1 db tojás 2.5 dkg élesztő 8 dkg vaj (3 dkg a tésztához, 5 dkg kenésre) 2 tk só 1 tk méz 3 dkg fenyőmag Elkészítése: 1 dl langyos tejet elkeverünk az élesztővel, és felfuttatjuk. A liszthez hozzáadjuk az élesztős tejet, a sót, a tojást, a 3 dkg […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 adag
Mennyibe kerül?
Olcsó
Kalla58
Beküldte: 2015.02.23.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 50 dkg finomliszt
  • 2 dl tej
  • 1 db tojás
  • 2.5 dkg élesztő
  • 8 dkg vaj (3 dkg a tésztához, 5 dkg kenésre)
  • 2 tk só
  • 1 tk méz
  • 3 dkg fenyőmag


Elkészítése:

1 dl langyos tejet elkeverünk az élesztővel, és felfuttatjuk.

A liszthez hozzáadjuk az élesztős tejet, a sót, a tojást, a 3 dkg felolvasztott vajat és annyi tejet még, hogy közepesen lágy tésztát kapjunk a gyúrás során.

A jól kidagasztott tésztát azonmód kinyújtjuk kb. 1 cm vastagságúra, majd egy 7.5 cm átmérőjű szaggatóval köröket szúrunk ki.

A tésztakorongokat középen egy fakanál nyelével jól megnyomunk (mintha egy könyv lenne), majd megkenjük olvasztott vajjal. Ezután a vájat mentén összehajtjuk, és sütőpapiros tepsibe helyezzük őket.

A maradék vajjal lekenjük a zsemléket, majd langyos helyen 30-40 perc alatt duplájára kelesztjük.

Fenyőmaggal megtűzdeljük. Flakonból vízzel megspricceljük, és 200 fokra előmelegített sütőbe betesszük a megkelt zsemléket. Pirulásig sütjük.

Amikor kivesszük a sütőből, a még forró péksüteményt újra lekenjük vajjal.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Hétköznapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Olcsó Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Vacsora
Kalla58
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is