Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Ropogtatnivalók

Sós sütemények

Parmezános-napraforgómagos sajtosrúd

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A lisztben elkeverjük a sót, hozzáadjuk a reszelt sajtot, majd a puha margarint jól elmorzsoljuk benne, végül a vízben elkevert ecettel is nyakon öntjük és összedolgozzuk. Egy közepesen puha tésztagombócot fogunk kapni. Folpackba csomagoljuk és legalább 3 órára hűtőbe tesszük. Lisztezett felületre téve 3-4 mm vékonyra kisodorjuk, közben a sütőt előmelegítjük 195 fokra. Megkenjük a […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
100 perc
Mennyiség:
6 adag
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
pontycomb
Beküldte: 2020.12.22.

Tészta

Tetejére

Elkészítése

A lisztben elkeverjük a sót, hozzáadjuk a reszelt sajtot, majd a puha margarint jól elmorzsoljuk benne, végül a vízben elkevert ecettel is nyakon öntjük és összedolgozzuk.

Egy közepesen puha tésztagombócot fogunk kapni. Folpackba csomagoljuk és legalább 3 órára hűtőbe tesszük.

Lisztezett felületre téve 3-4 mm vékonyra kisodorjuk, közben a sütőt előmelegítjük 195 fokra.

Megkenjük a felvert tojással, rászórjuk a pirított napraforgómagot, azután vékonyan ráreszeljük parmezánt, végül a trappistát.

Egy derelyevágóval 10-12 cm hosszú és ujjnyi keskeny csíkokra vágjuk, majd sütőpapírral bélelt lemezre tesszük és 20-22 perc alatt szép aranybarnára, ropogósra sütjük.

Miután kihűltek, dobozban tárolva még 3-4 napig finom friss és ropogós marad!

Ebből a mennyiségből 4 nagy sütőlemeznyi finomság készült.

Jó étvágyat kívánok!

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ételallergia: Vegetáriánus receptek Ár: Kicsit drágább Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Desszert
pontycomb
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is