Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Pehelykönnyű krumplis pogácsa recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 30 dkg krumpli
  • 50 dkg finomliszt
  • 2 evőkanál zsír
  • 2 dkg élesztő
  • 1 dl tej
  • 1 kávéskanál cukor
  • 1 db tojás
  • só

Elkészítése

A tejet a cukorral meglangyosítjuk, belemorzsoljuk az élesztőt, és felfuttatjuk.

A krumplit meghámozzuk, kockára vágjuk, majd enyhén sós vízben puhára főzzük. Ha megfőtt, leszűrjük és krumplinyomón áttörjük.

A lisztben elmorzsoljuk a zsírt és a sót, majd hozzákeverjük a még meleg krumplit. Végül beleöntjük a felfuttatott élesztőt és a tojást, majd az egészet alaposan összegyúrjuk. Letakarva, kelesztőtálban addig pihentetjük, amíg a duplájára dagad.

A megkelt tésztát kb. 2 cm vastagra nyújtjuk, pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk, és sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk. A tetejét felvert tojással megkenjük, hogy sütés után szép színt kapjon.

Előmelegített sütőben 180 fokon addig sütjük, amíg a pogácsák szép barnára pirulnak.

Tipp

Ha szeretnénk még különlegesebbé tenni, szórhatunk a pogácsák tetejére reszelt sajtot vagy köménymagot. A pogácsák a legfinomabbak frissen, de légmentesen záródó dobozban pár napig is eltarthatók.

https://receptneked.wps.hu/sos-sutemenyek/pehelykonnyu-krumplis-pogacsa/