Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Pehelypogácsa recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 70 dkg finomliszt
  • 25 dkg margarin
  • 2 dl tej
  • 5 dkg élesztő
  • 25 dkg túró
  • 2 dl tejföl
  • só
  • cukor
  • 2 db tojássárgája

A kenéshez

  • 2 db tojásfehérje

Elkészítése

A lisztet a sóval és a margarinnal elmorzsoljuk. Beletesszük a tojások sárgáját és a langyos cukros tejben felfuttatott élesztőt. Majd a tejföllel sima tésztává dolgozzuk össze, ezután duplájára kelesztjük.

Kisodorjuk két ujjnyi vastagra és apró pogácsa szaggatóval kiszaggatjuk. Pihentetjük és ha pihent, megkenjük tojás fehérjével és sajtot szórunk rá. Előmelegített sütőben pirosra sütjük.

Sztori: Kiadós pogácsa és nagyon finom!

https://receptneked.wps.hu/sos-sutemenyek/pehelypogacsa/