Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Kiflik

Pékkifli

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A pékkifli a klasszikus péksütemények egyike, amely kívül ropogós, belül puha és foszlós tésztájával minden alkalommal igazi kedvenc. Frissen sütve reggelire, szendvicshez vagy akár önmagában vajjal megkenve is tökéletes, és a házi változat mindig felülmúlja a boltban kaphatót.

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Olcsó
anikò varga
Beküldte: 2013.08.18.

Tészta

Töltelék

Tetejére

Elkészítése

Tészta elkészítése

A langyos tejben kevés cukorral felfuttatjuk az élesztőt. A liszthez hozzáadjuk a burgonyapelyhet (ha használunk), a szódavizet, az olajat, a sót és a maradék cukrot, majd a felfuttatott élesztővel együtt sima, rugalmas tésztát dagasztunk. Ha túl nehezen állna össze, kevés vízzel lazíthatjuk. A kidagasztott tésztát letakarva, meleg helyen duplájára kelesztjük.

Formázás

A megkelt tésztát 16 egyenlő részre vágjuk, és gombócokat formázunk belőlük. Letakarva további 15 percig pihentetjük. Ezután egyesével oválisra nyújtjuk a gombócokat, majd az ovális felső részét öt helyen, legyezőszerűen bevágjuk. Az alsó részre kevés puha vajat kenünk, majd onnan indulva feltekerjük. A bevágott rész így a kifli tetejére kerül.

Kelesztés és sütés

A megformázott kifliket sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk, és ismét 30–40 percig pihentetjük. Ezután a tojássárgájával óvatosan lekenjük őket, ügyelve arra, hogy csak a bevágott részt érje a tojás, így sülés közben szépen elkülönül a külső és belső tészta színe. Előmelegített sütőben, 210 °C-on 15–20 perc alatt aranybarnára sütjük.

Tipp

A kifliket megszórhatjuk szezámmaggal vagy mákkal is, így még mutatósabbak és ízesebbek lesznek. Frissen a legfinomabbak, de lefagyasztva is jól tárolhatók, így mindig elővehetünk belőle egy adagot, ha friss péksüteményre vágyunk.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Évszak: Egész évben Ár: Olcsó Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Vacsora
anikò varga
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is