Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Perecek

Perectésztába csavart virsli

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A lisztet a dagasztótálba tesszük, és közepébe egy kis gödröt készítünk. A cukrot belehelyezzük, rámorzsoljuk az élesztőt, majd hozzáadunk egy deci langyos vizet. 15 percig hagyjuk, hogy az élesztő felfusson. Ezután hozzáadjuk a többi hozzávalót, és jól kidagasztjuk a tésztát. Meleg helyen 30 percig kelesztjük. A megkelt tésztát átgyúrjuk, majd 6 egyenlő darabra osztjuk. A […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Beküldte: 2012.11.08.

Tésztához

Töltelék

Főzéshez

Tetejére

Elkészítése

A lisztet a dagasztótálba tesszük, és közepébe egy kis gödröt készítünk. A cukrot belehelyezzük, rámorzsoljuk az élesztőt, majd hozzáadunk egy deci langyos vizet. 15 percig hagyjuk, hogy az élesztő felfusson. Ezután hozzáadjuk a többi hozzávalót, és jól kidagasztjuk a tésztát. Meleg helyen 30 percig kelesztjük.

A megkelt tésztát átgyúrjuk, majd 6 egyenlő darabra osztjuk. A darabokból 35-40 centiméteres hurkákat formálunk, és jó szorosan a virslik köré tekerjük.

Egy lábasban a vizet sóval és szódabikarbónával felforraljuk, majd a virslis tésztákat fél percig főzzük a lobogó vízben. Szűrőlapáttal kiszedjük, lecsepegtetjük, és sütőpapírral bélelt tepsibe rakosgatjuk. A tetejüket megszórjuk nagy szemű sóval.

A virslis tésztákat 210 fokra előmelegített sütőben 20-25 perc alatt aranybarnára sütjük.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Évszak: Egész évben Ételallergia: Vegetáriánus receptek Ár: Megfizethető Gyakorlat: Haladóknak
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is