A lisztet a dagasztótálba tesszük, és közepébe egy kis gödröt készítünk. A cukrot belehelyezzük, rámorzsoljuk az élesztőt, majd hozzáadunk egy deci langyos vizet. 15 percig hagyjuk, hogy az élesztő felfusson. Ezután hozzáadjuk a többi hozzávalót, és jól kidagasztjuk a tésztát. Meleg helyen 30 percig kelesztjük.
A megkelt tésztát átgyúrjuk, majd 6 egyenlő darabra osztjuk. A darabokból 35-40 centiméteres hurkákat formálunk, és jó szorosan a virslik köré tekerjük.
Egy lábasban a vizet sóval és szódabikarbónával felforraljuk, majd a virslis tésztákat fél percig főzzük a lobogó vízben. Szűrőlapáttal kiszedjük, lecsepegtetjük, és sütőpapírral bélelt tepsibe rakosgatjuk. A tetejüket megszórjuk nagy szemű sóval.
A virslis tésztákat 210 fokra előmelegített sütőben 20-25 perc alatt aranybarnára sütjük.