Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Perectésztába csavart virsli recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Tésztához

  • 25 dkg kenyérliszt
  • 25 dkg rétesliszt
  • 2,5 dkg élesztő
  • 2,7 dl langyos víz
  • 1 teáskanál cukor
  • 3 dkg vaj
  • 1 teáskanál só

Töltelék

  • 6 db virsli

Főzéshez

  • 1 liter víz
  • 50 g szódabikarbóna
  • 2 teáskanál só

Tetejére

  • durva szemű só
Perectésztába csavart virsli kép

Elkészítése

A lisztet a dagasztótálba tesszük, és közepébe egy kis gödröt készítünk. A cukrot belehelyezzük, rámorzsoljuk az élesztőt, majd hozzáadunk egy deci langyos vizet. 15 percig hagyjuk, hogy az élesztő felfusson. Ezután hozzáadjuk a többi hozzávalót, és jól kidagasztjuk a tésztát. Meleg helyen 30 percig kelesztjük.

A megkelt tésztát átgyúrjuk, majd 6 egyenlő darabra osztjuk. A darabokból 35-40 centiméteres hurkákat formálunk, és jó szorosan a virslik köré tekerjük.

Egy lábasban a vizet sóval és szódabikarbónával felforraljuk, majd a virslis tésztákat fél percig főzzük a lobogó vízben. Szűrőlapáttal kiszedjük, lecsepegtetjük, és sütőpapírral bélelt tepsibe rakosgatjuk. A tetejüket megszórjuk nagy szemű sóval.

A virslis tésztákat 210 fokra előmelegített sütőben 20-25 perc alatt aranybarnára sütjük.

https://receptneked.wps.hu/sos-sutemenyek/perectesztaba-csavart-virsli/