Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Pesztós kifli recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Elkészítése

Hozzávalók:

Kiflikhez:

  • 2 dkg élesztő
  • 1 ek cukor
  • 0,5 dl tej
  • 20 dkg liszt
  • 50 g natúr joghurt
  • 6 dkg vaj
  • 1 tojás
  • só

Töltelék:

  • 1 kis üveg Barilla pesto

A kenéshez:

  • 1 tojás

A tetejére:

  • 1 kis marék vagdalt fenyőmag


Elkészítése:

Az élesztőt langyos tejben elmorzsoljuk, beletesszük a cukrot, majd pár perc alatt hagyjuk futni.
Előkészítjük a tészta alapanyagát, és ha az élesztő felfutott, összeállítjuk kelt tésztánkat. Konyhai robotgéppel dagasztjuk, amíg jól formázható, rugalmas tésztát kapunk. Letakarjuk egy tiszta konyharuhával, és meleg helyen kelesztjük kb. 50 percig. Ha a tészta megkelt, kiborítjuk egy lisztezett munkalapra, és óvatosan átgyúrjuk. Kétfelé osztjuk a tésztát, és begömbölyítjük, majd letakarva megint kelesztjük.

Ezután egy 25 cm átmérőjű körlappá nyújtjuk a két gombócot, és megkenjük őket egyesével a peszto szósszal.

12 cikkre vágjuk. A cikkeket feltekerjük, és egy szilikonos papírral bélelt sütőlapra rakjuk. Lekenjük tojássárgájával, és aprított fenyőmaggal megszórjuk. Előmelegített sütőben, 170 fokon 20 perc alatt készre sütjük. Spricceljünk vizet a sütőtérbe egy erre alkalmas szórófejes flakonból, hogy gőz keletkezzen. Így nagyon finom puhák lesznek a kiflik.

https://receptneked.wps.hu/sos-sutemenyek/pesztos-kifli/