Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Kiflik

Sós sütemények

Pihe-puha vajas kifli

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 2 dkg friss élesztő 5 dkg olvasztott vaj 30 dkg finomliszt átszitálva 1 mk só 2 dl langyos tej 0,5 mk cukor tojássárgája (kenéshez) Elkészítése: 1 dl tejet langyosítsunk meg, szórjuk bele a cukrot, morzsoljuk bele az élesztőt. Óvatosan keverjük össze és 10-15 percet tegyük félre pihenni, hogy az élesztő felfusson. A lisztet szitáljuk […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
25 perc
Mennyiség:
4 adag
Mennyibe kerül?
Olcsó
Judit Farkas
Beküldte: 2016.03.18.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 2 dkg friss élesztő
  • 5 dkg olvasztott vaj
  • 30 dkg finomliszt átszitálva
  • 1 mk só
  • 2 dl langyos tej
  • 0,5 mk cukor
  • tojássárgája (kenéshez)


Elkészítése:

1 dl tejet langyosítsunk meg, szórjuk bele a cukrot, morzsoljuk bele az élesztőt. Óvatosan keverjük össze és 10-15 percet tegyük félre pihenni, hogy az élesztő felfusson.

A lisztet szitáljuk tálba, adjuk hozzá a sót, a maradék 1 dl, szintén langyos tejet, az olvasztott, de nem forró vajat és a habos, felfutott élesztőt is. Alaposan gyúrjuk össze, dagasszuk fényesre.

Letakarva, meleg helyen kelesszük a duplájára (kb. 45 perc).

A megkelt tésztát enyhén lisztezett felületen nyújtsuk ki 5 mm vastag kör alakúra. A kört vágjuk fel 8 cikkre, és az így kapott háromszögeket a szélesebb felüknél kezdve tekerjük szorosan fel. A csücsök alulra kerüljön. Helyezzük sütőpapírral bélelt tepsire és további 20 percet hagyjuk kelni.

A megkelt kifliket kenjük le felvert tojássárgájával. Tegyük előmelegített 180 fokos sütőbe és hőlégkeveréssel süssük szép pirosra (kb. 20 perc).

[box style=”info”]Ezt a receptet a Nők lapja Desszert 1. évfolyam, 1. számában találtam, és Nagy Tünde nevét dicséri. Nagyon egyszerű és zseniális ízélmény![/box]

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ételallergia: Vegetáriánus receptek Ár: Olcsó Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Vacsora
Judit Farkas
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is