Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Pikáns húsos pite recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Tésztához

  • 25 dkg finomliszt
  • 2 teáskanál só
  • 12,5 dkg vaj
  • 1 tojássárgája
  • 4 evőkanál víz
  • 1 tojássárgája

Töltelékhez

  • 50 dkg darált hús
  • 0,25 szál póréhagyma
  • 5 dkg füstölt szalonna
  • 6 darab aszalt szilva
  • 1 darab alma
  • 1 narancs leve
  • 1 szál sárgarépa
  • 1 marék zöldborsó (fagyasztott)
  • 1 db babérlevél
  • ízlés szerint szerecsendió
  • reszelt sajt
  • 1 evőkanál finomliszt
  • só
  • bors

Elkészítése

Először összeállítjuk a tésztát. A lisztben elmorzsoljuk a vajat, hozzáadjuk a sót, tojássárgáját és a vizet. Folpackba csomagolva fél órára a hűtőbe tesszük.

A szalonnát, répát, aszalt szilvát, almát kockázzuk, hagymát aprítjuk.

Egy serpenyőben a szalonnát megdinszteljük, hozzáadjuk a hagymát, majd a húst. Fehéredésig pirítjuk, majd mehet hozzá a répa, alma, aszalt szilva és borsó. Fűszerezzük, beletesszük a babérlevelet és a narancslevet. Lefedve pároljuk. Vizet adunk hozzá, hogy ne égjen le. Liszttel megszórjuk és felforraljuk.

A tésztát egy nagyobb és egy kisebb részre osztjuk. Kinyújtjuk a nagyobbik tésztát, beleegyengetjük a kivajazott pite formába. Villával megszurkáljuk, megkenjük tojássárgával és 15 percig sütjük 180 fokon (előmelegített sütőben).

Ha kész, a ragut beleöntjük (a babért szedjük ki belőle) teszünk rá ízlés szerint reszelt sajtot. A másik tésztát is kinyújtjuk, ezzel befedjük vele a tölteléket. Díszíthetjük is kedvünkre. Vágjuk be néhány helyen, hogy a gőz majd távozhasson sütés közben.

180 fokon 25 percig sütjük. Salátával tálaljuk.

https://receptneked.wps.hu/sos-sutemenyek/pikans-husos-pite/