Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Sajtos rudak

Sós sütemények

Pisztáciás-sajtos rudak

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 40 dkg finomliszt 1 g só 20 dkg vaj 3 tojássárgája 2 dl tejföl 1 dkg friss élesztő 10 dkg sós pisztácia 15 dkg reszelt sajt Továbbá: 1 felvert tojás (kenéshez) Elkészítése: A sót belekeverjük a lisztbe, majd elmorzsoljuk a felkockázott, hideg vajjal. Hozzáadjuk a tojások sárgáját, a tejfölt, és belemorzsoljuk az élesztőt. Alaposan […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
6 adag
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Vass Laszlone
Beküldte: 2016.02.01.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 40 dkg finomliszt
  • 1 g só
  • 20 dkg vaj
  • 3 tojássárgája
  • 2 dl tejföl
  • 1 dkg friss élesztő
  • 10 dkg sós pisztácia
  • 15 dkg reszelt sajt

Továbbá:

  • 1 felvert tojás (kenéshez)


Elkészítése:

A sót belekeverjük a lisztbe, majd elmorzsoljuk a felkockázott, hideg vajjal. Hozzáadjuk a tojások sárgáját, a tejfölt, és belemorzsoljuk az élesztőt. Alaposan összegyúrjuk, kidagasztjuk a tésztát, majd beledolgozzuk a megtisztított, apróra vágott pisztáciát.

Fóliába csomagolva legalább 1 órát pihentetjük hűtőben a tésztát.

A reszelt sajt felét elosztjuk a munkalapon, rátesszük a tésztát, és kinyújtjuk rajta kb. 1 cm vastagra. Felvert tojással lekenjük, megszórjuk a maradék reszelt sajttal, és derelyevágóval rudakat szabdalunk.

Sütőpapírral fedett tepsire sorakoztatjuk a rudakat, és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt szép világosra sütjük.

 

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Kicsit drágább Gyakorlat: Kezdőknek
Vass Laszlone
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is