Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: A tésztához: 40 dkg liszt 2 dkg élesztő 2,5 dl langyos víz 1 mk cukor 1 ek olaj só (ízlés szerint) A töltelékhez: kb 20 dkg sajt pizzakrém tejföl felvágott (lehet sonka, kolbász, stb) oregánó A tetejére: étolaj kb 10 dkg sajt Elkészítése: Elkészítés: A tálba kimért liszt közepébe egy kis mélyedést készítünk a […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
4 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Tundi konyha
Beküldte: 2014.06.27.

Elkészítése

Hozzávalók:
A tésztához:

  • 40 dkg liszt
  • 2 dkg élesztő
  • 2,5 dl langyos víz
  • 1 mk cukor
  • 1 ek olaj
  • só (ízlés szerint)

A töltelékhez:

  • kb 20 dkg sajt
  • pizzakrém
  • tejföl
  • felvágott (lehet sonka, kolbász, stb)
  • oregánó

A tetejére:

  • étolaj
  • kb 10 dkg sajt


Elkészítése: Elkészítés:

A tálba kimért liszt közepébe egy kis mélyedést készítünk a kezünkkel. A kimért langyos vízből 1 dl-t beleöntünk a mélyedésbe és beletesszük a cukrot, majd belemorzsoljuk az élesztőt és az ujjunkkal jól összekeverjük. A mélyedés széléről egy kis lisztet szórunk az élesztős vízbe és megint az ujjunkkal jól összekeverjük. Kb 5 perc alatt felfuttatjuk. Mikor a kovászunk felfutott, hozzáadjuk az olajat, a megmaradt vizet és a sót, majd jól összegyúrjuk, hogy rugalmas tésztát kapjunk. Letakarjuk és duplájára kelesztjük.

Míg kel a tészta addig elkészítjük a tölteléket: egy tányérba a tejfölt, pizzakrémet és az oregánót jól összekeverjük. A szalámit és a sajtot felkockázzuk.

A megkelt tésztát lisztezett felületen egy kissé hosszúkás rúddá formázzuk és kb 2 cm -es vastag darabkákat vágunk belőle (én 16 részre osztottam el).

A darabokat kezünkkel kör alakúra nyomkodjuk és megkenjük a krémmel, arra rátesszük a felvágottat és a sajtot, majd összecsipkedjük a tészta széleit, hogy golyó alakú legyen.

7. Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk úgy a golyókat úgy, hogy ami eddig a teteje volt most az legyen az alja. A tetejét megkenjük étolajjal és megszórjuk reszelt sajttal.

8. Előmelegített sütőben 200 fokon kb 20 perc alatt megsütjük. (Nem baj, ha világos színű marad, mert ha sötétebb lesz, akkor kiszárad és kemény lesz.)

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Vacsora
Tundi konyha
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is